Monday, August 15, 2011

Setelah Dilukai by Sa’adiah Ani

SOLD TO ERINN

Tajuk : Setelah Dilukai
Pengarang : Sa’adiah Ani
Penerbit : NB Kara
Muka Surat : 508
Harga:  RM 18 (including postage)

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

ATILIA- 'Salahkan seorang anak menerima pemberian daripada seorang ayah?' Atilia berbicara sendiri. Walaupun jauh di sudut hati dia terpaksa akur bahawa Dato' Mukriz memberikan segalanya bukan bermaksud pemberian daripada seorang ayah, tetapi seorang lelaki yang akan menjahanamkan hidupnya sebagaimana musnahnya hidup Mama Zah di tangan lelaki itu suatu ketika dahulu. Atilia memejamkan matanya. Betapa pahitnya laluan hidup yang terpaksa ditempuhinya, namun dia tiada pilihan lain kecuali menelannya walau dengan penuh kepayahan. Itulah hakikat kehidupan.

LUQMAN- "Man, aku rasa kau perlu datang ke kelab malam di Bukit Bintang ni sekarang." "Ada apa, akukan sedang bercuti ni. Lagipun itu kawasan kau, bukan kawasan aku." Cif ispektor Luqman menjawab serius. Lenanya terganggu dengan panggilan telefon itu tadi. 'Aku rasa gadis yang separuh dedar ni sama dengan potret yang kau letakkan atas meja dalam pejabat kau." Suara itu masih tegas. "Kau biar betul!" Mata Cik Inspektor Luqman yang masih memberat tadi tiba-tiba sahaja mencerlang apabila mendengan berita tentang Atilia.

Apa yang dibuat oleh Atilia? Kenapa Atilia berada separuh sedar? Kenapa dengan gadis yang dicintainya itu? Luqman menjadi buntu.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

No comments:

Post a Comment